Vecka 39, 2004|
Krönika: Ett år på nätet

Tänk vad tiden går fort ändå...

Ett helt år har gått sen SvenskaBattles slog upp portarna för allmänheten och det var en blygsam start vill jag lova. I början fanns det ju bara ett par battlefilmer och en freestyle med bl.a. Organism 12 (varav alla redan cirkulerat på nätet ett bra tag), men sen tog det fart! Redan inom en månad var det Emcee Battle Of The Year och filmerna från det las upp här i riktigt hög kvalité. Efter det så har det flutit på i ganska bra takt, med i snitt ett stort battle var tredje månad eller så.

Hittills har det funkat väldigt bra att ha en sån här site i och med att både de flesta som arrangerat, filmat eller tävlat har varit schyssta nog att låta mig ha filmerna uppe gratis, men nu när Freestyle Rap SM har infört fotoförbud för att de ska ge ut tävlingen på DVD så vet man aldrig. Risk finns att fler arrangörer vill att det ska tjänas pengar på inspelningar och då blir det nog inte så mycket mer här.

Men det är inte värt att oroa sig för sånt, för då blir man bara gammal i förtid. Dessutom så finns det ju alltid glada amatörer som skickar in filmer från battles de ordnat med lokala förmågor och de kan ibland vara minst lika underhållande som proffsen! Så sidan lär nog finnas kvar ett tag till och förhoppningsvis ger den er lika mycket nöje som den givit mig hittills.

För det har varit ett roligt år. Allt från stressen att försöka låna en DV-kamera för att filma MCBOTY (vilket jag inte lyckades med, men fick filmerna från Virre_one) till att stå i kylan bakom Kulturhuset och kolla när Toffer vann det hastigt ihopdragna battlet till överraskningen när jag hörde att BT hade vunnit över Org 12 på Fresh'n'Effect. Allt har det varit roligt och jag vet inte riktigt hur det ska sägas annat än ja, tänk vad tiden går fort ändå...

/ Mabande

Publicerad 040922