Robin a.k.a. DjBrunte

Som första intervjuoffer på sidan valdes killen som arrangerat de stora battlen under sommarlovets slut de senaste två åren. Jag tog kontakt med honom och han visade sig vara t.o.m. trevligare än jag hört, så här kommer några ärliga svar från allas vår Robin a.k.a. DjBrunte:

Okej, vi börjar med de grundläggande grejerna: Vad heter du eller vad vill du att folk ska kalla dig?
  - Mitt namn är Robin Agersand, folk får kalla mig Robin eller DjBrunte, vilket de vill. Funderade på att byta "nickname" men har ingen ork till det. Det här är mer äkta :)

Vad är det du har arrat för battlerelaterade grejer och hur kom du in i arrangörssvängen?
- Jag kom in i svängen efter att ha varit på SHOW Stockholm 2003 och kikat. Jag tyckte det var ruskigt kul men saknade lite battles istället för diverse andra mellanakter. Jag påpekade det till mina nuvarande medarbetare och de var intresserade.
  Jag ritade upp en plan för hur jag ville arrangera det hela och resultatet blev "Time 2 Battle" / SHOW Stockholm Battle 2003. Sedan arrangerade jag även SHOW Stockholm Battle 2004 nu i år och förhoppningsvis kommer jag fortsätta även nästa år om intresse finns.

Arrangörsscenen är ju ganska liten här i Sverige, har det blivit något bråk p.g.a. konkurrensen eller försöker ni hjälpa varandra istället?
- Ja arrangörsscenen i Sverige är väl inte överdrivet stor inom just battle-events men det går framåt. Jag har stor respekt för båda Samuel (Outmatch) och Kaveh (Fresh N' Effect och [Freestyle Rap] SM) som båda gör enormt bra jobb och kommer bra överens med båda.
  Vi hjälper varann fullt ut med att hooka med telefonnummer, mails, tips och annat man kan bidra med och hittills har samarbetet mellan oss fungerat utmärkt.

Härligt att det är god stämning på arrangörsfronten, men om man går över till de som står i publiken så finns ju några som är minst sagt negativa och rackar ner på de tävlingar som hållits. Någon kommentar om det?
- Hah ja självklart är jag och de andra som arrangerar medvetna om att vi arrangerar evenemang i den mest otacksamma grenen av musik som finns, men det visste vi ju innan vi började så det får vi leva med.
  Jag förlorade både 7000-8000kr i lön och min flickvän i somras p.g.a. att jag arrangerade battlet och det är smällar man får leva med.
  Tycker det är lite tråkigt när folk bara säger rakt ut: "Jävla skit tävling" o.s.v., ser ju mycket hellre att de skriver konstruktiv kritik så man vet vad man kan göra bättre. Men som sagt, de få positiva reaktioner man får lever man på länge, länge och de värmer verkligen.

Damn... Det var ett par rediga bakslag... Men en liten vändning i frågorna - raskt över till roligare saker: Vilken av rapparna du bokat in har varit den största överraskningen? D.v.s. vem har du blivit mest imponerad av och varför?
- Förra året, 2003, var allt väldigt annorlunda. Innan battlet jag då arrangerade hade det inte varit något battle i Sverige som varit hypat i media så som detta, så jag och säkert många med mig hade väldigt dålig koll på vilka förmågor som fanns därute, så då var nästan 99% helt nya för mig och de flesta var positiva överraskningar.
  2004 var ju allt annorlunda, då hade det hunnit vara flera stora battles och Sveriges battlescen var mer upplyst.
  Av de jag bokade till årets battle var det nog Märta och MPA som imponerade mest på mig.
  Märta är hungrig och har stor stor potential. Riktigt trevligt att jobba med folk som är så dedicated och verkligen gillar det de håller på med.
  MPA gjorde jag en ren chansning på, då jag fick sistaminuten-avhopp nära inpå så hade jag platser kvar. Genom långväga kontakter fick MPA tag i mig och ringde upp mig och bad om en plats. Han lät seriös och jag trodde att han skulle ge folk en bra show så han fick ställa upp, och vilken show sen :)
  Resten gjorde ju också bra ifrån sig men de andra hade jag ju hört flertalet gånger förut så det var liksom ingen surprise på samma sätt.

Tre små snabbfrågor:
Värsta / bästa som hänt under ett arr?

- Värsta: Att 4 personer helt plötsligt inte är på plats när battlet ska dra igång, som fallet var det här året.
Bästa är lite svårt, det mesta har varit roligt, men det var kul att gå ut på scen i Kungsan och se folkuppslutningen. Även när Dövid gick upp mot Scoobrock som pausunderhållning 2003 är ett minne :)

Vilken är den mest minnesvärda match du sett hittills?
- Bra fråga, sett en hel del. Gillade Bobby Sandz mot K-real 2003 och flera av MPAs matcher under 2004.

Vilka skulle du vilja se mötas?
- Trayze och Professor P skulle jag vilja se för jag har hört mycket om denna matchen.

...och så avslutningsvis vill jag baita en massa andra intervjuer och fråga:
Har du någonting / någon du vill propsa och finns det nåt man ska hålla utkik efter inom den närmaste tiden?

- Stort propps till, Stefan, Sigge och David från SHOW Stockholm, Sole som alltid ställer upp och är en skön person, BC99 som hjälpt mig mycket. Men självklart Kaveh och Samuel som lägger ner så mycket tid och sliter för att arrangera mer battles i Sverige. Sen även till ALLA som gett mig positiva kommentarer och ni som gett mig konstruktiv kritik som gjort att jag kunnat lyckas bättre.


Publicerad 040922